IKS

Intelligence in the Knowledge Society

Prezentare generală

Organizată de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, prin Institutul Național de Studii de Intelligence, conferința internațională ”Intelligence in the Knowledge Society” (IKS) reprezintă o platformă europeană de dezbatere academică a temelor de securitate și de intelligence cu care se confruntă lumea contemporană, reunind practicieni și reprezentanți ai mediului academic intern și internațional, precum și ai diferitelor agenții de intelligence, atât din Europa, cât și de la nivel global, precum și cercetători care își desfășoară activitatea în domeniul studiilor de securitate și intelligence.

Obiectivul principal al acestei conferințe este acela de a încuraja comunicarea interdisciplinară și schimburile între mediul academic și practicienii care manifestă interes față de transformările din domeniile intelligence și securitate, urmărind să identifice și să evalueze gradul de inovare, practicile, politicile și tendințele care caracterizează aceste două domenii.

află mai multe

IKS 2018 IKS 2017 IKS 2016 IKS 2015 IKS 2014

SBSR

Securitate în Regiunea Mării Negre

Organizat de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, sub înaltul patronaj al Administrației Prezidențiale, în parteneriat cu Universitatea Harvard și Universitatea Națională de Informații (SUA), programul „Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil” reprezintă o platformă alternativă de comunicare și cooperare între forul diplomatic, mediul academic și cel de securitate din regiunea Mării Negre.

SBSR preia şi dezvoltă filosofia, misiunea şi obiectivele programului regional Black Sea Security, inițiat de Universitatea Harvard, asumându-și ca obiectiv principal schimbul de idei şi bune practici în gestionarea eficientă a amenințărilor şi factorilor de risc la nivel regional, prin dezvoltarea unui fond comun de cunoaştere şi de raportare la noii factori de risc din regiune. Actualul program are, totodată, misiunea de a promova responsabilitatea şi inițiativa actorilor regionali în abordarea provocărilor de securitate specifice regiunii Mării Negre.

Programul se adresează preponderent segmentului de leadership public şi personalităților din mediul diplomatic şi academic, specialiştilor din serviciile de informații, ministerelor de apărare şi de interne ale statelor din Regiunea Mării Negre precum şi partenerilor lor strategici.

Contact: [email protected].

AfLĂ mai multe

SBSR 2020 SBSR 2019 SBSR 2018 SBSR 2017

  SBSR 2016 SBSR 2015 SBSR 2014