Bibliotecă

Bibliotecă

Înfiinţată în anul 1993, Biblioteca Centrală a Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” este structura infodocumentară şi cultural-ştiinţifică specializată a instituţiei, care participă activ la susţinerea cercetării ştiinţifice, a procesului de învăţământ, specializare şi perfecţionare profesională care se desfăşoară în cadrul ANIMV.
Biblioteca asigură studiul documentelor atât la sala de lectură, cât şi la domiciliul utilizatorilor, prin împrumut pentru o perioadă de maximum 30 de zile.

Colecții
În prezent, Biblioteca dispune de peste 61.000 de volume (peste 17.000 de cărţi, publicaţii, seriale, documente audio-vizuale etc.), cu ajutorul cărora se asigură integral nevoile de informare documentară pentru toate tipurile de discipline de studiu universitar şi postuniversitar, precum şi pentru elaborarea de referate, lucrări de licenţă şi disertaţie, proiecte de cercetare. ANIMV pune la dispoziție și abonamente la publicaţii periodice româneşti şi străine, în variantă online.
De asemenea, Biblioteca derulează şi activităţi de împrumut interbibliotecar în vederea furnizării de materiale documentare care nu se află în propriile colecţii.

Biblioteca deţine colecţii importante de documente din domeniile Intelligence, Geopolitică, Globalizare, Comunicare, Psihologie, Sociologie, Relaţii internaţionale, Securitate şi siguranţă, Terorism & Antiterorism, Spionaj & Contraspionaj, Crimă organizată etc..
Dezvoltarea colecţiilor se desfăşoară permanent prin achiziţii, transfer de la Editura Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, donaţii ale cadrelor didactice sau ale altor instituţii publice de învăţământ sau schimb interbibliotecar.
Biblioteca deţine şi un număr important de lucrări de referinţă: Encyclopaedia Britannica, Encyclopedia of Psychology, Encyclopedia of Sociology, International Encyclopedia of Terrorism, Spy Book: The Encyclopedia of Espionage etc..

Programul Bibliotecii
Luni – Vineri: 08.00 – 21.00
Sâmbătă: 08.00 – 13.00
Duminică: închis