PatriotFest – primul concurs de invovare pentru securitatea națională

La 11 octombrie 2016 a avut loc evenimentul de lansare a PatriotFest, primul concurs din România de inovare în domeniul securității naționale, ca partea a procesului continuu de consolidare a sistemului de securitate națională, de această dată prin atragerea resurselor de inovare românești.
Organizatorii competiției sunt MApN, MAI, SRI, STS și SPP, în parteneriat cu asociația New Strategy Center. Inovatorii români sunt invitați să-și prezinte inovațiile subsumate domeniilor Securitatea informației, Inteligență artificială și Interfața om-mașină, sub formă de prototipuri funcționale.
Perioada de înscriere a proiectelor este 01.12.2016 – 15.02.2017, iar concursul propriu-zis, demonstrarea funcționalității prototipurilor și evaluarea acestora, va avea loc în perioada 01 – 03.03.2017.
Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” susține acest proiect în logica valorizării excelenței în cercetare și complementarității disciplinare. Dl Niculae Iancu, Rectorul insituției, a afirmat cu prilejul lansării că Academia acționează în domeniul larg al științelor sociale, PatriotFest se adresează domeniului tehnic și tehnologic, fiind necesară veriga de legatură dintre cele două mari arii științifice. Această legătură va crea posibilitatea transferului de idei dintr-o zonă de cercetare fundamentală, într-o zonă extrem de aplicativă, cu rezultate tangibile pentru competitivitatea națională.
Mai multe informații despre competiție, condiții de participare, structura concursului, ce înseamnă un prototip funcțional, găsiți pe www.patriotfest.ro.

Mult succes!