Marți, 29 septembrie 2015, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a găzduit a doua sesiune de dezbateri din cadrul workshop-ului „Countering hybrid threats: lessons learned from Ukraine”

La dezbateri a participat și Excelența sa dl. Ambasador Sorin Ducaru, Asistent al Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate și emergente. În cuvântul său, Domnul Ambasador a subliniat importanța adaptării strategiilor aliate la provocările spațiilor de gândire a securității prezentului, cu accent pe abordarea integrată a trei paliere fundamentale de acțiune: pregătire-descurajare-apărare.

Dezbaterile în plen au continuat cu abordarea multidisciplinară a problematicii de securitate din spațiul ucrainean, în acest sens fiind punctate perspectivele multiple ale dinamicilor din regiune. Cei prezenți au adus argumente în favoarea cunoașterii și înțelegerii anticipative a amenințărilor hibride cu care ne confruntăm.

Evenimentul face parte din Programul Știință pentru Pace și Securitate al NATO și este organizat de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, în cooperare cu Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan Întemeietorul Moldovei” din Republica Moldova.