La data de 25 septembrie 2015, a avut loc ceremonialul de depunere a jurământului militar pentru studenții seriei 2015-2018 ai Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”

La data de 25 septembrie 2015, a avut loc ceremonialul de depunere a jurământului militar pentru studenţii seriei 2015-2018 ai Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”. Viitorii
ofiţeri au jurat solemn credință patriei, Constituției, legilor țării și regulamentelor militare, eveniment ce marchează angajamentul profund față de principiile și misiunile activității de informații pentru securitatea națională.

Alături de cei peste 100 de studenți care, de astăzi, vor învăţa să pună în slujba ţării calităţile pe care le vor dobândi în următorii ani, au participat reprezentanţi ai conducerii Serviciului Român de Informaţii şi ai instituţiilor partenere, Ministerul Apărării Naţionale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Afacerilor Interne, reprezentanţi ai unităţilor centrale şi teritoriale, dar şi invitaţi ai tinerilor studenţi.

Adresându-se studenţilor, domnul general-locotenent George-Viorel Voinescu, adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, a subliniat „importanța pregătirii la standardele actuale de excelență”, îndemnându-i să devină „modele de corectitudine profesională și devotament față de valorile și idealurile naționale, pentru că România așteaptă de la ei să-și facă datoria cu entuziasm, în fiecare zi”.

La rândul său, domnul colonel Niculae Iancu, rectorul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”, i-a asigurat pe tinerii studenți de „standardele de calitate și competitivitate specifice unei universități a mileniului III și sprijinul întregii comunități academice pentru a dobândi statutul de ofițer de informații”.

Nu în ultimul rând, au fost adresate felicitări şi familiilor studenţilor pentru educaţia asigurată şi sprijinul acordat tinerilor în demersul lor de a îmbrăţişa o carieră militară.