În data de 26 septembrie la sediul Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul” a avut loc conferința de deschidere a proiectului ”Setting-up an Air Marshal Training Centre – ARMLET”.

Evenimentul s-a bucurat de participarea unor reputați experți din domeniul securității aviatice din Germania, Franța, Olanda, Marea Britanie, Cehia, Statele Unite ale Americii, România și Republica Moldova. Cu acest prilej au fost dezbătute subiecte de actualitate precum: metodele de pregătire a ofițerilor de securitate de la bordul aeronavelor (IFSO), modificările cadrului legal național și european în domeniu, precum și bunele practici în domeniul implementării programelor de Air Marshal.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 24 de luni, respectiv în intervalul iulie 2014 – iunie 2016 și vizează consolidarea capacităţii operaţionale a autorităţilor în domeniul luptei împotriva ameninţărilor teroriste în timpul zborului, prin crearea unui centru de pregătire pentru însoțitorii înarmați de la bordul aeronavelor.

Următorul eveniment din cadrul proiectului va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie 2015 și va viza elaborarea unei curricule destinate pregătirii ofițerilor de securitate de la bordul aeronavelor.