În data de 18.11.2015 în cadrul programului “Punți către minte şi suflet” preşedintele Consiliului Concurenței, domnul Bogdan M. Chirițoiu

În data de 18.11.2015 în cadrul programului “Punţi către minte şi suflet” preşedintele Consiliului Concurenţei, domnul Bogdan M. Chiriţoiu a avut amabilitatea de a răspunde invitaţiei conducerii Academiei de a se întâlni cu studenţii, în vederea iniţierii acestora într-un domeniu cu largi implicaţii în zona securităţii economico-financiare.

Oaspetele nostru a explicat într-o manieră profesionistă care este rolul Consiliului Concurenţei în asigurarea unui climat economic sănătos, cum funcţionează mecanismele pieţei concurenţiale dar şi ce modalităţi există pentru identificarea concurenţei neloiale.

Într-o atmosferă de dialog incitant, studenţii au apreciat importanţa Consiliului Concurenţei în angrenajul structurilor cu atribuţii în zona economică şi s-au arătat deosebit de interesaţi de aspectele legate de relaţionarea interinstituţională şi de colaborarea cu instituţiile din sfera asigurării securităţii naţionale.

Prin modul interactiv şi constructiv în care a decurs întâlnirea, distinsul invitat a clarificat multe din interogaţiile studenţilor şi a deschis poarta unor noi frământări cognitive, ce ar putea fi discutate într-o întâlnire viitoare.