IKS 2018

Cea de-a 24-a ediție a conferinței internaționale Intelligence in the Knowledge Society (IKS) s-a desfășurat în perioada 17 -19 octombrie 2018 la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și a abordat teme ample de reflecție asupra echilibrului între garantarea securității statale și respectarea libertăților fundamentale ale cetățenilor.

 

Conferința a fost structurată în cinci paneluri tematice, un eveniment special dedicat modelelor europene de securitate și o sesiune a tinerilor cerecetători în domeniul securității și a adus în dezbatere temele actuale, aflate pe agenda actuală a diferitelor comunități.

 

Dintre subiectele în dezbatere amintim campaniile de influență în social media, propaganda antioccidentală, modele de intelligence în orientul îndepărtat, fake news, amenințări hibride sau repere ale spionajului sovietic în România anilor ’50.

 

Organizată de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, conferința a ajuns la cea de-a 24-a ediție, continuând astfel dezvoltarea platformei internaționale de dezbatere academică. Evenimentul reunește peste 200 de experți și cercetători din aria studiilor de intelligence și securitate din țări precum Statele Unite, Marea Britanie, Olanda, Malta, Grecia, Ungaria, România, Coreea de Sud, China, Republica Moldova, Spania, Elveția, Italia, Bulgaria, Belgia .