În data de 30 iulie a.c., la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a  avut loc ceremonia de absolvire a studiilor universitare de licenţă, promoţia 2019, intitulată simbolic „EUROPA”.

Pentru a împărtăși emoțiile momentului, s-au alăturat absolvenților, familiile acestora, cadrele didactice, adjuncții directorului Serviciului Român de Informații, domnii general de brigadă Cristian Bizadea și general de brigadă Adrian Ciocîrlan, ministrul Educației Naționale, doamna profesor universitar doctor Ecaterina Andronescu, precum și reprezentanți ai instituţiilor partenere din sistemul naţional de siguranţă, apărare şi ordine publică, beneficiari ai formării oferite de Academia noastră – Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Justiției şi Ministerul Afacerilor Interne.

În cadrul ceremoniei, rectorul Academiei, domnul profesor universitar doctor Adrian-Liviu Ivan, a subliniat faptul că promoția „EUROPA”, reprezintă o generație capabilă nu numai să răspundă provocărilor profesiei, ci să aducă și plus valoare prin dinamism, creativitate și inovare.

Festivitatea a continuat cu acordarea de premii și distincții şefilor de promoţie ai Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, de la specializările Psihologie – Informații şi Studii de Securitate și Informații.

Ministrul Educației Naționale, doamna profesor universitar doctor Ecaterina Andronescu a adresat felicitări absolvenților, părinților și profesorilor, amintind și de importanța istorică a patronului spiritual al Academiei – domnitorul Mihai Viteazul.

La finalul festivității, adjunctul directorului SRI, domnul Cristian Bizadea s-a adresat absolvenților, felicitându-i pentru rezultatele lor și încurajându-i pentru drumul pe care îl au de parcurs: Părinții v-au pregătit pentru viață, noi v-am pregătit pentru muncă! Să fiți drepți, buni și perseverenți!