Ediția XXII a conferinței internaționale „Intelligence in the Knowledge Society”

În perioada 13-14 octombrie 2016, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a organizat a XXII-a ediție a conferinței internaționale „Intelligence in the Knowledge Society”.  Evenimentul a continuat buna tradiție a Academiei de a răspunde nevoilor stringente de cunoaștere a factorilor de schimbare ce guvernează societatea modernă și influențează dinamica mediului internațional de securitate. Sub această umbrelă tematică, panelurile conferinței au abordat subiecte relevante atât pentru mediul academic, cât și pentru experții și practicienii din domeniul studiilor de securitate și intelligence. Prezentările au vizat componente diversificate, de la metode inovative de instruire în intelligence și crearea unor noi modele de cooperare la  nivel european, până la propunerea unor soluții de eficientizare a comunicării riscului între decidenți și societatea civilă, capitalizând cunoașterea  generată de convergența dintre tehnologiile emergente, securitate și intelligence.

Ediția de anul acesta a propus un format inovator, găzduind atât discuțiile tematice din paneluri, cât și sesiuni de dezbatere și prezentări de tip expert talk și a oferit tinerilor cercetători și studenților doctoranzi în domenii conexe studiilor de securitate și intelligence oportunitatea de a-și prezenta stadiul cercetărilor curente și viziunea proprie asupra dinamicii de securitate în cadrul unei sesiuni dedicate de postere.

Bucurându-se de prezența a peste 150 de participanți, din România și din străinătate, a unor membri de prestigiu din mediul academic internațional, dar și de cea a unor experți și practicieni din domeniul studiilor de intelligence și de securitate, conferința a oferit oportunitatea dezbaterii și problematizării principalelor teme aflate pe agenda de securitate națională, regională și globală.