În data de 26 ianuarie a.c., la hotelul Ramada Plaza, a avut loc evenimentul de multiplicare în cadrul proiectului Digital Competences Information Ecosystem – DOMINOES (finanțat prin programul Erasmus+, Proiect nr. 2021-1-RO01-KA220-HED-000031158).

Evenimentul a fost organizat de către New Strategy Center (partener în proiect), cu sprijinul ANIMV și a reunit circa 70 de participanți, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în combaterea dezinformării.

Evenimentul a cuprins o serie de prelegeri pe tema dezinformării, precum și a impactului noilor tehnologii asupra acestui fenomen și a strategiilor utile pentru creșterea rezilienței statale și societate. În a doua parte a activității s-a desfășurat un exercițiu interactiv în care participanții și-au asumat roluri specifice și au dezvoltat, în comun, tehnici pentru diminuarea impactului pe care dezinformarea îl are asupra societății.

De asemenea, tot cu această ocazie a fost prezentat cursul online dezvoltat în cadrul proiectului. Acesta este disponibil la adresa https://urjcx.urjc.es/courses/course-v1:URJCx+URJCx116+CCJS/about și poate fi accesat de către cei interesați până la 1 iulie 2024.