Vineri, 18.10.2019, în prezența domnului general de brigadă Cristian BIZADEA, adjunct al directorului Servciului Român de Informații, a avut loc deschiderea programului de studii universitare de master „Studii de securitate/analiza informațiilor”, pentru anul universitar 2019-2020, la sediul Facultății de Sociologie și Asistență Socială.

La acest moment festiv au participat studenții înscriși la acest program de studii universitare de master, dascălii acestora, precum și cei care fac ca această tradiție să fie o prezență semnificativă în domeniul studiilor de securitate din țara noastră: profesor universitar doctor Dan DUNGACIU – coordonatorul programului, profesor universitar Doru BUZDUCEA – decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială și profesor universitar doctor Adrian-Liviu IVAN – rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

Cu acest prilej, domnul general de brigadă Cristian BIZADEA a menționat importanța dezvoltării culturii de securitate în România, precum și determinarea Serviciului Român de Informații de a contribui la atingerea acestui deziderat. Totodată, a subliniat faptul că parteneriatul cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială în derularea programului de studii universitare de master „Studii de securitate/analiza informațiilor”, este un reper important în acest sens.

Au luat cuvântul și prof. univ. dr. Dan DUNGACIU, prof. univ. dr. Doru BUZDUCEA și prof. univ. dr. Adrian Liviu IVAN, care au subliniat importanța acestui parteneriat, în care se implică atât cadre didactice din cele două universități – Universitatea din București, prin Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, cât și experți din Serviciul Român de Informații, pentru a facilita studenților un start promițător în domeniul studiilor de securitate și analizei informațiilor.