Depunerea jurământului militar de către studenții cursurilor universitare de masterat profesional

Astăzi, 13 februarie 2017, studenții  din cadrul cursurilor universitare de masterat profesional au rostit cu mândrie și dragoste de patrie jurământul militar, marcând astfel trecerea pragului spre o carieră militară pusă în serviciul cetățenilor.

Jur credință patriei mele, România.

Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții.

Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare.

Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Ceremonia de depunere a jurământului militar a avut loc în aula universitară a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, cu participarea familiilor tinerilor ofițeri, a viitorilor comandanți ai acestora, în prezența rectorului Academiei, colonel Niculae IANCU.

Conducerea Serviciului Român de Informații, prin domnul colonel Cristian BIZADEA, adjunct al directorului SRI, a transmis încă o dată aprecierea și atenția deosebită față de cea mai importantă resursă a Serviciului, resursa umană. A oferit ofițerilor debutanți două posibilități de abordare a carierei în informații: ca o profesie, devenind astfel buni în activitatea desfășurată, sau ca o pasiune, devenind excepționali. Îndemnând către cea din urmă, colonel Cristian BIZADEA a reamintit tuturor celor prezenți semnificația devizei Patria a priori, întrucât, pentru cei care de astăzi o poartă pe umărul uniformei, misiunea lor va fi să servească Patria înainte de toate.