Conferința internațională ”Redefining Community in International Context. Intercultural Pedagogy and Migration”

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a participat, în calitate de co-organizator, alături de Universitatea Aldo Moro din Bari și Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, la cea de-a șasea ediție a conferinței internaționale ”Redefining Community in International Context. Intercultural Pedagogy and Migration”, care a avut loc în 5 – 6 iunie 2017, la Bari, Italia. Conferința a reunit peste 100 de participanți din Italia, România, Portugalia, Cehia, Estonia și Macedonia.

Ediția din acest an a fost centrată în jurul transformărilor prin care trece pedagogia interculturală precum și potențialul de a educa comunitățile confruntate cu problema migrației. Contribuția ANIMV a constat în prezentarea elementelor specifice domeniului securității și intelligence-ului precum migrația, terorismul, polarizarea socială și mișcările sociale.

Schimbul de experiență între profesori, cercetători și practicieni din domeniul dinamicii comunitare, obiectiv major al conferinței, a contribuit la conectarea ideilor și practicilor pedagogice cu cercetarea științifică, iar lucrările prezentate au fost diseminate în cadrul comunitații academice internaționale.

Tematicile abordate au fost grupate în opt paneluri, prezentările fiind urmate de dezbateri. Panelurile au fost:

  1. Competențe interculturale;
  2. Pedagogie și migrație interculturală;
  3. Comunicare interculturală și de securitate;
  4. Comunicare și identitate;
  5. Filosofia culturii;
  6. Lingvistică și semiotică;
  7. Analiza discursului;
  8. New Media și identitatea.

 

Mai multe detalii despre eveniment găsiți http://www.afahc.ro/ro/rcic.html.