Conferința internațională Intelligence in the Knowledge Society la cea de-a 24-a ediție

Conferința internațională Intelligence in the Knowledge Society (IKS) se deschide pe 18 octombrie la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, cu teme ample de reflecție asupra echilibrului între garantarea securității statale și respectarea libertăților fundamentale ale cetățenilor.

 

Conferința va fi structurată în cinci paneluri tematice, un eveniment special dedicat modelelor europene de securitate și o sesiune a tinerilor cerecetători în domeniul securității și își propune să aducă în dezbatere temele actuale care preocupă astăzi comunitățile.

 

Dintre subiectele în dezbatere amintim campaniile de influență în social media, propaganda antioccidentală, modele de intelligence în orientul îndepărtat, fake news, amenințări hibride sau repere ale spionajului sovietic în România anilor ’50.

 

Organizată de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, conferința a ajuns la cea de-a 24-a ediție, continuând astfel dezvoltarea platformei internaționale de dezbatere academică. Evenimentul reunește peste 200 de experți și cercetători din aria studiilor de intelligence și securitate din țări precum Statele Unite, Marea Britanie, Olanda, Malta, Grecia, Ungaria, România, Coreea de Sud, China, Republica Moldova, Spania, Elveția, Italia, Bulgaria, Belgia .

 

Puteți consulta agenda completă a conferinței aici