Ceremonialul de depunere a jurământului militar de către studenții anului I ai Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”

„Jur credință patriei mele, România!”

În data de 30 septembrie 2016, studenţii anului I ai Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” au rostit jurământul sacru de credință față de țară și Constituție, față de legile țării și regulamentele militare. Pentru acești tineri, ceremonialul militar a reprezentat un moment încărcat de emoția oricărui început și de speranța atingerii unor idealuri înalte, dar și un legământ față de valorile și aspirațiile poporului român.

Alături de ei, au participat reprezentanţi ai conducerii Serviciului Român de Informaţii şi ai instituţiilor partenere, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, reprezentanţi ai unor unităţi SRI şi invitaţi ai tinerilor studenţi.

Adresându-se studenţilor, domnul general de brigadă Adrian Ciocîrlan, adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, i-a felicitat pentru alegerea de a se pregăti și forma ca ofițeri de informații la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, îndemnându-i să pună în slujba țării competențele pe care le vor dobândi, iar „patriotismul, integritatea și excelența să reprezinte valori constante pe parcursul acestei nobile profesii”.

Domnul colonel Niculae Iancu, rectorul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, i-a asigurat pe tinerii studenți de „sprijinul întregii comunități academice pentru a excela în pregătirea universitară în spiritul înțelegerii valențelor răspunderii față de binele public”.

Nu în ultimul rând, au fost adresate felicitări şi familiilor studenţilor pentru educaţia asigurată şi sprijinul acordat tinerilor în demersul lor de a îmbrăţişa o carieră militară.