Ceremonialul de depunere a jurământului militar de către cursanții programului de master profesional

În data de 13 februarie 2015 a avut loc ceremonialul de depunere a jurământului militar de către cursanții programului de master profesional, specializările Intelligence și securitate națională și Analiză de intelligence, seria 2014 – 2015.
La acest moment festiv, de o importanță și o solemnitate deosebită pentru orice militar aflat în slujba patriei sale, au participat domnul general-maior Ion Grosu, adjunct al directorului Serviciului Român de Informații și domnul colonel Niculae Iancu, rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, alături de șefi ai unor unități centrale și teritoriale din cadrul Serviciului Român de Informații, de colectivul profesoral al Academiei și de invitați ai cursanților.
În alocuțiunea rostită, domnul general-maior Ion Grosu i-a felicitat pe tinerii ofițeri pentru rezultatele obținute în primul modul de pregătire complexă de specialitate, îndemnându-i să-și stabilească repere și niveluri de ambiție înalte pentru a deveni performanți în viitoarea carieră. Ca parte a acestui corp de elită, a adăugat domnia sa, „trebuie să furnizați cunoaștere într-o lume complexă, care se confruntă cu numeroase provocări de securitate, prețuind valori perene precum patriotismul, onoarea și profesionalismul, priorități zero pentru Serviciul Român de Informații”.
Cei care au depus astăzi jurământul de credință în fața drapelului României vor continua procesul complex de formare a competențelor profesionale, înțelegând valențele răspunderii față de binele public și integrând sentimentul iubirii de țară cu dezideratul demnității naționale.