Ceremonial de depunere a jurământului militar 15 februarie 2016

În data de 15 februarie 2016 a avut loc ceremonia de depunere a jurământului militar de către cursanții programului de master profesional, specializările Intelligence şi securitate naţională şi Analiză de intelligence, seria 2015-2016. Cei care, astăzi, au rostit solemn jurământul sacru în fața drapelului de luptă s-au alăturat unei instituții prestigioase cu misiuni semnificative în ansamblul nevoii de securitate națională, europeană și internațională.

La acest moment unic pentru tinerii ofițeri, au participat domnul general-locotenent Florian Coldea, prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, şi domnul colonel Niculae Iancu, rectorul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, alături de şefi de unităţi centrale și teritoriale din Serviciul Român de Informaţii, de colectivul profesoral al Academiei şi de invitaţi ai cursanţilor.

Cu acest prilej, domnul general-locotenent Florian Coldea i-a felicitat pe studenţi pentru rezultatele obținute după parcurgerea primului modul de formare complexă a competențelor profesionale, subliniind necesitatea „internalizării unor valori precum patriotismul, asumarea responsabilității, altruismul, curajul, mai ales acum, într-un context de securitate fără precedent, când interesele naționale sunt dificil de protejat”. Având convingerea că „viitorii ofițeri de informații vor îndeplini misiunea Serviciului la cele mai înalte standarde de calitate”, domnia sa a menționat rolul esențial al beneficiarilor în dezvoltarea personală și profesională a celor chemați să promoveze interesele naționale ale României.

La rândul său, domnul colonel Niculae Iancu, rectorul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, i-a îndemnat pe cei aflați la începutul unei frumoase cariere de ofițer de informații „să acționeze cu responsabilitate, eficiență, atitudine pozitivă și spirit camaraderesc de-a lungul parcursului profesional asumat din convingere și din dorința de a participa la transformarea în bine și întru onestitate a unei lumi niciodată perfecte, dar mereu perfectibile”.

Nu în ultimul rând, au fost adresate mulțumiri tuturor participanților la acest eveniment festiv, care, într-un fel sau altul, contribuie la devenirea viitorilor ofițeri de informații a căror existență va fi dedicată unui ideal merituos.