Ceremonia de absolvire a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, promoția iulie 2013

În data de 24 iulie 2013, la sediul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, a avut loc ceremonia de absolvire a studiilor universitare de licenţă de către promoţia 2013 a Academiei, specializările Psihologie – Informaţii şi Comunicare şi Relaţii Publice – Informaţii.

La festivitate au participat domnul general-maior Florian Coldea, prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii, domnul general de brigadă Ion Grosu, adjunct al directorului Serviciului Român de informaţii, domnul general de brigadă Gheorghe – Teodoru Ştefan, rectorul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, reprezentanţi ai unor instituţii din domeniul siguranţei naţionale pentru care Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” şcolarizează cadre, coordonatori ai unor unităţi centrale din cadrul SRI, alături de familiile şi apropiaţii cursanţilor.

În alocuţiunile susţinute, a fost subliniată importanţa deosebită a procesului de pregătire academică şi profesională a viitorilor ofiţeri de informaţii, precum şi a perfecţionării continue în carieră, care să permită specialiştilor să facă faţă noilor provocări, generate de dinamica accentuată a climatului securitar.

Examenul de admitere în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii este unul dintre cele mai riguroase la nivel naţional, procesul de selecţie a celor mai valoroşi ofiţeri continuă de-a lungul întregului ciclu de formare academică, astfel încât calitatea de absolvent al Academiei reprezintă, în sine, un succes.

Vorbitorii au felicitat atât absolvenţii pentru rezultatele deosebite obţinute, cât şi corpul profesoral al Academiei, pentru profesionalismul cu care îşi îndeplineşte misiunea de a forma şi modela generaţiile viitorilor garanţi ai securităţii naţionale a României.

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, instituţie educaţională unică la nivel naţional, a aniversat la data de 19 iunie 2013 douăzeci şi unu de ani de la înfiinţare.