Festivitatea de absolvire a studiilor universitare de licență 2022 – Comunicat de presă

Festivitatea de absolvire și ceremonia de înaintare în grad a absolvenților studiilor universitare de licență

Promoția „FERDINAND I

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a organizat în data de 2 august a.c. festivitatea de absolvire și ceremonia de înaintare în grad pentru absolvenții unei noi generații de ofițeri de informații a singurei instituții de învățământ superior din România care pregătește ofițeri analiști și ofițeri operativi pentru domeniul de intelligence.
Tinerii absolvenți ai Promoției „FERDINAND I” au primit gradul profesional în cadrul unei festivități desfășurate în prezența reprezentantului conducerii Serviciului Român de Informații, domnul general-maior Cristian BIZADEA – adjunct al directorului, a domnului prof.univ.dr. Adrian-Liviu IVAN – rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, precum şi a reprezentanților instituţiilor partenere din sistemul naţional apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, beneficiari ai formării academice – Ministerul Justiției şi Ministerul Afacerilor Interne.
La ceremonie ne-a onorat cu prezența și secretarul de stat al Ministerului Educației, domnul prof.univ.dr.ing. Gigel PARASCHIV, care s-a adresat întregului auditoriu.
Absolvenților plini de emoţie, datorată unicităţii momentului, le-au fost alături cadrele didactice ale Academiei, familia şi prietenii.
În cadrul evenimentului a luat cuvântul domnul prof.univ.dr. Adrian-Liviu IVAN, care a subliniat faptul că generaţia „FERDINAND I”, asemenea domniei celui căruia îi poartă numele, a fost o generație mult încercată, trecând prin provocările determinate de pandemia COVID -19.
Domnul general-maior Cristian BIZADEA, pe parcursul alocuțiunii sale, le-a evidenţiat absolvenților importanța de a se privi şi peste ani ca şi colegi, camarazi, care servesc aceluiași scop, nu doar ca foşti colegi de Academie. Totodată, în discursul domniei sale, a accentuat că, începând cu această zi, drumul pe care l-au ales în urmă cu trei ani, spre a deveni ofițeri de informaţii, presupune înainte de toate, maturizare, responsabilitate și asumarea deciziilor.
La finalul festivității de absolvire și a ceremoniei de înaintare în grad, reprezentanţii instituţiilor au adresat absolvenților Promoţiei „FERDINAND I” cuvinte de încurajare şi le-au urat succes.
Vă mulțumim dragi absolvenți pentru liniștea pe care ne-o oferiți fiind viitorul comunității de intelligence!