A început sesiunea de înscrieri la SBSR ediția 2017

Organizat de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, sub înaltul patronaj al Administrației Prezidențiale, în parteneriat cu Universitatea Harvard și Universitatea Națională de Informații (SUA), programul „Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil”  (SBSR) reprezintă o platformă alternativă de comunicare și cooperare între forul diplomatic, mediul academic și cel de securitate din regiunea Mării Negre.

 

SBSR preia şi dezvoltă filosofia, misiunea şi obiectivele programului regional Black Sea Security, inițiat de Universitatea Harvard acum 15 ani, asumându-și ca obiectiv principal schimbul de idei şi bune practici în gestionarea eficientă a amenințărilor şi factorilor de risc la nivel regional, prin dezvoltarea unui fond comun de cunoaştere şi de raportare la noii factori de risc din regiune. Actualul program are, totodată, misiunea de a promova responsabilitatea şi inițiativa actorilor regionali în abordarea provocărilor de securitate specifice regiunii Mării Negre.

 

Programul se adresează preponderent segmentului de leadership public şi personalităților din mediul diplomatic şi academic, specialiştilor din serviciile de informații, ministerelor de apărare şi de interne ale statelor din Regiunea Mării Negre precum şi partenerilor lor strategici.

 

Ediţia 2017 are ca temă „Forme (con)testate de putere în Regiunea Mării Negre”. Pentru înscrierea la program, vă rugăm să transmiteţi CV-ul şi o scrisoare de intenţie la adresa de email [email protected].

 

Termenul de înscriere: 15 aprilie

Notificarea de acceptare: 1 mai